Chocola

Het mooie van fotograferen is de oneindige hoeveelheid aan interessante onderwerpen. Neem bijvoorbeeld produceren, productie processen in combinatie met menselijke handelingen. Geweldig toch?

Vandaag, ergens in December op bezoek bij Tessa voor mijn blog Fotografie in Almere. Tessa heeft haar droom waargemaakt en is uitgegroeid tot een ervaren zakenvrouw. Niet zomaar een zakenvrouw, nee iemand die staat voor een pracht product. Haar bedrijf doet het geweldig, juist de afgelopen weken in November en December schiet de omzet omhoog. Samen met haar vader staan ze aan de basis van de overheerlijke producten. Hoe mooi is het een bedrijf met je Pa op te bouwen.

Martess Chocolaterie! 

 

U begrijpt dat ik daar graag fotografeer! Het is druk, einde jaar en dan verrichten familie en vrienden hand en span diensten. Alles onder één strenge voorwaarde; Vingers aflikken, ten strengste verboden! Ben wel een paar uurtjes bij Martess aan het werk geweest en neemt u van mij aan dat handen daar regelmatig worden gewassen.

Wat een genot die Chocola, een overheerlijk product, te zien stromen uit de machines, de mensen aan het werk die prachtige kunstwerken van chocola maken. Vandaag zijn het de verse chocolade truffels en chocolade krakelingen. De heerlijke geur, de digitale fotografie ten spijt, kunnen we niet bij dit verhaal leveren. Een reden te meer voor u Martess Chocolaterie met een bezoek te vereren.

 

 

Wat neem ik nu mee naar zo’n fotosessie? Een bedrijf in actie. Niet al te veel ruimte voor extra licht, snelheid geboden want chocola kent beperkingen.  De zaak verbouwen met mijn studioflits gaat het niet worden want dan sta ik alleen maar in de weg. Helemaal niet in deze tijd van het jaar.

Nee, ik pak mijn Nikon flitsers in en natuurlijk het onmisbare reflectie scherm om het licht te sturen. Waarmee je soms handig Soms erg handig het licht de juiste richting op kan sturen. Mijn trouwe Nikon, D500 en het werk gegaan en zeker geen foto’s kunnen voorbereiden. Nee hier was het ‘go with the chocoflow’.

Waarom de D500? Het is een camera met zoveel mogelijkheden dat ik er met veel plezier mee werk. Een bloedgevoelige sensor, weinig ruis en goed presteert in low light situaties. De uitdaging is op welke locatie dan ook zo te fotograferen dat de klant tevreden is met het resultaat.

De camera voor de ogen en ik arriveer in mijn beeldenwereld. De chocola borrelt, ‘t is warm en zie het foto resultaat van Martess Chocolaterie. Oh ja de kersenbonbons is voor vandaag mijn favoriet. Viel niet mee die goed te fotograferen. Hoe dat ging leg ik u een andere keer uit in mijn blog Culinair.
Het licht moeilijk, White Balance op A en fotograferen in RAW. De lens Nikkor 18-72 mm, uitermate geschikt voor dit soort fotografie vanwege de sterke lichtgevoeligheid en de zoom mogelijkheden.

Nieuwsgierig naar Jan Dekker Photo? Maak snel een afspraak en wie weet fotografeer ik binnenkort bij u thuis of in uw bedrijf.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail