‘t Is echt waar!

Almere heeft jaarlijks heerlijke kersen van eigen grond in de verkoop. Nee, niet de Gemeente …..maar Het Kersenboertje in Almere Buiten.

Vorig jaar fotografeerde ik in opdracht voor Growing Green Cities/ Almere bijna alle Groene Almeerse projecten/initiatieven. Werkelijk top en zo leerde ik dat Almere heel veel te bieden heeft als het om groen gaat. Aan de andere kant sta ik toch ook verbaasd over die enorme kaalslag op diverse plekken in onze mooie stad maar dit terzijde.

Voor mij is de natuur als fotograaf onuitputtelijk met ontelbare fotomogelijkheden. Zo veel verrassende structuren, vormen en kunst kom ik dagelijks tegen in de natuur en ik noem mijzelf echt geen natuurfreak hoor.

Een Kersenboer fotograferen kan altijd maar zou het niet geweldig zijn dit te doen tussen de pracht van Kersen bloesem?
Precies op tijd nam ik contact op met Cees Herbert, de trotse eigenaar van Het Kersenboertje. Of het nu door de zachte winter kwam weet ik niet maar de bomen stonden volop in bloei. Had ik mijn bezoek twee weken later gepland dan was de bloemenzee zeker niet zo mooi geweest.

 

De hommels werken zich in de rondte, ‘Feest in de kas’, zo noemt Cees Herbert dit fenomeen. Zonder hommel geen bevruchting en zonder bevruchting zeker geen kersen om dicht bij het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes te blijven. Geen kersen uit Almere, dat wil u zeker niet missen.

2018, alweer het vierde Almeerse kersenjaar en de Herberts zijn zonder enige twijfel uitgegroeid tot echte kersenkenners.

Ik was blij met de toestemming het kersen “proces” te mogen fotograferen. Kijk die bloesem is mooi voor het oog en kersen ken ik alleen maar van de supermarkt. Interessant was het dit proces eens van dichtbij mee te maken.
De groei van bloem tot kers fotografeer in een tijdsbestek van 5 maanden en eerst dan komt het ultieme moment, de pluk. Ergens in Mei kocht ik het eerste pondje van deze overheerlijke vrucht. Je hebt kersen en kersen als ik Cees moet geloven.

Kersen zijn gezond, zeker die van het Kersenboertje want Cees Herbert werkt alleen met biologische middelen en ik verzeker u dat die kersensmaak verrukkelijk was. Echt lekker! Zorg ervoor dat u op tijd bent voor de eerste pluk.

Net na het koude weekend toch leuk u te informeren dat zaterdag 24 maart 2018 LENTE IN DE KAS bij Het Kersenboertje wordt gevierd. Picknicken en Schilderen tussen de Bloesem in de mooie kersenkwekerij!
Bezoekt u de website www.kersenboertje.nl voor de laatste informatie.

Enthousiast over Jan Dekker Photo? U kunt ons u bereiken via de website of neem gerust telefonisch contact met ons op. Een afspraak is gauw gemaakt en wie weet kan ik iets als fotograaf voor u betekenen.

Fotografie van portret tot en met de werkvloer, het kan allemaal.

Tel: +31 (0)6 4964 0520