Fotografie voor u in Almere

Weet u. Al enige tijd loop ik er mee rond. Lesgeven in fotografie en vertellen over het beroep van fotograaf. Van rampsessies tot perfecte fotografie. Het gebeurt allemaal.

Ik wil niet stoppen als fotograaf. Na terugkomst in Nederland wilde ik snel aan het werk. Vooral geld verdienen! Nou dat viel nog niet mee zeg. Te oud, me suf gesolliciteerd tot het moment dat na een expositie in de bibliotheek van Almere ik een pracht opdracht binnenhaalde. Zo begon Jan Dekker Photo in 2016 Nederland. Jan Dekker, fotograaf met als standplaats Almere.

Almere? Ik zou er voor niets niet willen wonen. Neemt u van mij aan dat zodra je de poort van Almere neemt, de stad je in haar greep krijgt.

Een stad waar veel gebeurd en waar veel kan! Net 40 jaar oud! Veel ruimte en mogelijkheden tot groei en innovatie.
Het grote plan voor 2022, de Floriade, een wereldtentoonstelling.

Veel Almeerders moeten nog warm lopen. Een kosten verslindende duffe plantententoonstelling zoals de flop in Venlo een aantal jaren geleden. Zelfs de politiek is verdeeld. ‘Wij zitten straks op de blaren’, wie moet het allemaal betalen? Is een veel gehoorde kreet.

Te duur, schuld en de rekening wordt verhaald op de burger. Zondermeer, die Floriade kost wat maar we krijgen er ook wel iets voor terug hoor.  Almere op het wereldtoneel, een enorme bekendheid van onze prachtige stad want zo mogen we het wel noemen toch?

Het verrassende is dat die Floriade 2022 helemaal geen duffe plantenshow wordt. Spelen met de natuur dat is de toekomst. We krijgen een hele nieuwe wijk waarin energie neutraal, milieu en natuur centraal staan.

Vraagt u zich niet af wat dit verhaal met fotografie te maken heeft? Die vraag is gauw beantwoord. Als fotograaf werk ik al tijden met hetzelfde paar ogen. De meest waardevolle lenzen, niet te vervangen door welke tele, zoom of andere lens dan ook. Mijn ogen maken de foto’s met mijn camera als beste maat.

Dat is het onderwerp de komende tijd. Fotograferen in Almere!