Fotoreis samen met Jan Dekker en Smaragd Reizen

‘Het blijft aanmodderen’ is vaak de conclusie na een buitenlandse vakantie reis. Mooie vakantie gehad, prachtige momenten en helaas …… de foto’s zijn net niet wat je verwachtte. Overbelicht of te donker misschien, te veel toeristen om u heen……

Wat de reden ook is, zeker weten dat uw foto skills verbeteren tijdens uw Java – Bali fotoreis. Genieten van een prachtig land, kennis maken met het machtig interessante gastvrije Indonesië. Want gasten blijven we, ook tijdens het fotograferen! Indonesië, zoveel verschillende culturen en rijke tradities.

Een reis samengesteld speciaal voor u als fotograaf, amateur of pro waarbij u niet fotograferende reisgenoot van harte welkom is. Ook voor hen is deze reis een geweldige ervaring op zich. Het gaat allemaal net even anders.

Ruim 20 jaar woonde en werkte ik als fotograaf in Indonesië! Ik neem u mee naar stad Jakarta en vandaar naar Centraal Java en Bali. Jaren van ervaring met reizen in Indonesië, ik spreek de taal en vertel u hoe u beter gaat fotograferen.

Waarom deze Java en Bali?
Een betere manier dit gigantische land te leren kennen in Jakarta, Jogjakarta en Bali kan ik niet bedenken. Jakarta, de hoofdstad, Jogjakarta, het culturele centrum van Indonesië en Bali, the island of the Gods.

Een reis met nadruk op fotografie! Geen zware lessen hoor, nee maar net iets meer dan aanwijzingen ‘on the spot’. Assisteren met licht en reflectie. Wat is er mooier thuis te komen met een schat aan ervaringen en prachtige beelden.

De eerste ochtend, na aankomst, een wandeling naar het oude Jakarta. Een modelshoot ligt in het verschiet. Onze locatie, een oud koloniaal gebouw! Zeker geen fotostudio, nee gewoon een oude ruïne, waar we werken met available light. Geen studio lampen maar natuurlijk bent u vrij flitsers te gebruiken. (Wat dat betreft bent u verantwoordelijk voor uw eigen fotomateriaal.) De kennismaking, twee modellen met lichte make up die u op uw manier en inzicht kunt fotograferen. Glamoures fashion in een bouwval, een mooi contrast toch?

Jakarta, een stad met veel gezichten en u gaat ze ontmoeten. Een andere wereld met veel verrassingen (Met een goede sfeer en samenwerking ontstaat de foto’s als vanzelf).

De tweede dag nog een tocht naar een locatie waar hard werken zorgt voor de dagelijkse kost. Een bezoek dat u misschien lang bij zal blijven. Uniek en toch voor velen een dag zoals alle andere.

Met Garuda Indonesia vliegen we naar Jogjakarta, de basis voor de komende dagen. Uitslapen, tja we gaan ’s morgens vroeg op pad.

Waarom?
Mooi licht, de temperatuur niet te warm en het verkeer nog vriendelijk. Zorgt u wel voor een goede sunblock!

U bezoekt wereldberoemde plaatsen, zoals de Borobudur, de vulkaan Bromo en het eiland Bali. Een trip per trein van Jogjakarta naar Wonomerto op weg naar de zonsopgang bij de vulkaan Bromo.  Reizen, vol tips foto momenten, van human interest tot culinaire fotografie. Onze groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers (excl. gids en ondergetekende)

Wilt u meer weten?
Stuur ons een mail met uw vragen. U kunt mij natuurlijk ook even bellen op 06 49 64 05 20 of ons kantoor Smaragd reizen in 0228 312 231