Schapen in het bos!

Geen kudde schapen zoals we die wel eens in Almere tegenkomen. Het is natuurlijk geweldig dat de gemeente in Almere Haven een kudde schapen inzet om grote stukken grond te kortwieken. Altijd een mooi gezicht, in de vroege ochtend de schapen aan het werk te zien. Deze foto’s, welke ik maakte in opdracht van Growing Green Cities / Almere, op een bewolkte dag, gemaakt tussen de buien door hebben daar niet mee te maken.

Een afspraak aan de rand van het bos met Hetty. ‘Want ja je vindt ons echt niet hoor als je het niet weet!’ Verscholen in het bos. ‘Ja, ja’ denk ik nog. Onze bossen zijn echt niet zo dicht als de jungle van Kalimantan toch? Nou, het was maar goed dat ze er stond want ik had ze natuurlijk nooit gevonden. Wel hoorde ik het regelmatige geluid van een grote houten hamer neerkomend op een stuk hout. ‘Da’s Johan, druk bezig is met het hek’, vertelt Hetty. En dan, door de bladeren van de bomen zie ik een schim van een man die de hamer in geoliede bewegingen op een balk doet neerkomen.

 

Bij onze aankomst kijkt hij triomfantelijk op, zo van ‘dat doe je me niet na!’. Een pracht plek, en ja inderdaad verscholen in het bos. Een klein weitje met vers groen gras, nat van de flinke bui van een paar uur geleden omgeven door bos. Heerlijke geuren van het bos vermengt met een vleugje schaap prikkelen de zintuigen. Johan niet echt enthousiast, ook mee te moeten doen aan de fotosessie. Ik zie het helemaal zitten. Boer en boerin als het ware weggeplukt uit een film van jaren geleden. Een schitterend huisje, niet om te wonen maar wel om heerlijk te verblijven.

Een blaffende hond erbij en het beeld is compleet. Enthousiast vertellen ze over hun activiteiten van de dag. Dicht bij de natuur verblijven dat is wel het mooiste van alles is mijn conclusie. De foto’s geven exact aan zoals het is. Goed licht, een hemelse softbox. Je hebt van die dagen dat mensen, locatie en licht precies als een puzzel in elkaar vallen. Hoe mooi zijn deze mensen in hun eigen omgeving. De Schaperie, een plek waar de rust van afspat. Een heerlijke fotomiddag.

Wilt u ook zo’n heerlijke fotomiddag? U kunt mij altijd bellen of vul het contactformulier in. Ik bel u zo spoedig mogelijk!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail