Seni Restaurant, net 2 maanden open, Oost Afrikaans en een succes.

Locatie: Almere Haven precies tegenover theater Corrosia aan de Markt.

BINNENKORT OPEN – OOST AFRIKAANS RESTAURANT – hing een tijdje geleden aan de deur van het restaurant. Direct nieuwsgierig en nu pas tijd om te dineren op deze nieuwe plek. Allereerst de gastvrije ontvangst door Senait en Ghezae, de eigenaren, geeft je direct een thuisgevoel. Alsof je ze al ze al tijden kent.  

Dat hebben we net nodig in Almere Haven, nieuwe culinaire ondernemers waardoor ons mooie centrum meer tot leven komt. Zoveel Afrikaanse restaurants zijn er niet in Nederland maar in Almere Haven hebben we er één en nog op de perfecte plek ook. Voor de voorstelling bij Corrosia begint, even een heerlijke maaltijd bij Seni restaurant maakt uw avondje compleet. Nog beter een avondje heerlijk eten bij Seni en een andere dag naar het theater.

Even ontvlucht uit de drukte en stress van ons bestaan! De menu kaart ziet er indrukwekkend uit maar kent u de Afrikaanse keuken? Ons zegt het nog niet zoveel dus de uitleg van Ghazae is van harte welkom. Staan er ook nog zeker 4 Afrikaanse bieren op de dranklijst dus de avond kan niet meer stuk. Vanavond geen bekend merk maar een heerlijke Asmara Stout. Als bierliefhebber altijd in voor een onbekend biertje.

Senait, de gastvrouw en kok, serveert ook nog onze maaltijden. Op een Messob, zo vertelt ze. Een mooie witte platte schaal die ze voor ons op tafel neerzet. Ehhh, geen bestek zoals de meesten van ons gewend zijn? Nee hoor, ’t zijn de Eritrese pannenkoekjes die ons bekende bestek vervangen. Met je rechterhand pluk je een stukje af en vouw je het eten erin. Dat hapt heerlijk weg! Mij doet het direct denken aan mijn Indonesische schoonfamilie en vrienden want daar eten we vaak met de hand. Een beetje onwennig voor sommigen maar ’t went snel. Erg leuk, vooral verrukkelijk en net even iets anders. Tot nu toe mijn favoriet ….. kip in een overheerlijke saus waarvan de naam mij is ontschoten.

Een aanrader voor koffieliefhebbers! Wacht niet met uw koffie bestelling tot na de maaltijd want terwijl u geniet van uw maaltijd worden koffiebonen speciaal voor u gebrand zodat u uw heerlijke culinaire ervaring kunt afsluiten met een echte verse Afrikaanse koffie.

De geur alleen al is een heerlijk slot van een gezellige en lekkere avond uit eten.

Een mooie foto-opdracht van Seni Restaurant. Bent u op zoek naar een fotograaf? Jan Dekker Photo voor al uw fotografie. Betaalbaar, efficiënt en creatief!. Bel ons gerust of neem contact op via onze contactpagina en wie weet fotografeer ik binnenkort bij op locatie.