Werken bij u op locatie.

Iets waar ik als fotograaf altijd naar uitkijk, bij welk bedrijf dan ook, foto-mogelijkheden te over en als u fotografie overweegt laten we snel een afspraak maken. Een goede voorbereiding is de perfecte basis voor prachtig fotowerk.

De prijs. Is fotografie duur? Een prijs noemen in deze blog doe ik niet, tenslotte hangt dat af van allerlei factoren en wat er zoal gefotografeerd moet worden. Persoonlijk denk ik dat het wel meevalt, tenslotte gebruikt u het nieuwe beeldmateriaal geruime tijd.

Hoe ga ik precies te werk?
Klanten reageren regelmatig met ‘Jij bent de fotograaf’. Klopt helemaal, ik de fotograaf, u de eigenaar of de verantwoordelijke persoon dus we maken samen de foto’s. Vandaar dat onze eerste afspraak zo belangrijk is.

Zomaar een voorbeeld. Opdracht: portretten van het personeel. (25 personen)
Portretten voor de website als kennismaking. Foto’s, geen ingewikkelde belichting op een voor mij mooie bewolkte dag in de binnentuin. Prachtig diffuus licht en gelet op het beschikbare budget een prima resultaat. Mensen fotograferen is het mooiste wat er is. Altijd een uitdaging iedereen goed op de foto te krijgen en dat valt soms niet mee. Een camera op u gericht, neemt u van mij aan dat 9 van de 10 mensen plotsklaps veranderen.

Een lens heeft soms wonderlijke effecten op ons mensen. Sommigen verkrampen, anderen worden luidruchtig, zeggen steeds iets of doen juist quasi nonchalant. ‘Ik kan niet lachen op commando, ik ben niet fotogeniek’, allerlei excuses vliegen om m’n oren.
Onzin, want er is niets mis met u of uw personeel. Iedereen kan goed gefotografeerd worden. Een foto waar je zelf graag naar kijkt daar ga ik voor. En ja in de wereld zijn nu eenmaal niet zoveel echte modellen hoor en zelfs dan ……

Mijn taak is zo te fotograferen dat u tevreden bent.

 

Laatst maakte ik mijn eigen portret, geen selfie hoor maar een echt portret. Ook uw fotograaf heeft het niet zo op een lens voor z’n gezicht maar uit ervaring weet ik dat iedereen goed te fotograferen is. Daarom werkt u met mij.

De klant vroeg of ik nog even wat ‘plaatjes’ van de kantoorruimte kon schieten. ‘Ik schiet geen plaatjes’ dus ging dat feest niet door. Tevreden klanten is waar ik voor sta en doe er zelden even iets tussendoor. Zeker niet bij u op kantoor. Een kantoor fotograferen tijdens werktijd zonder enig idee of voorbereiding is zonde van de tijd want ik weet dat u die foto’s toch niet gaat gebruiken.

Wie en waar fotograferen we?

Wat wilt u laten zien? Na onze eerste ontmoeting ontvangt u een offerte en een plan. Een goede voorbereiding betekent een vlotte fotosessie. Kijk als ondernemer maar eens goed om u heen in uw eigen bedrijf. Als mens raak je gauw gewend aan ‘rommel’. Fotografeer ik bij u dan zorg ik ervoor dat alle locaties en mensen ‘foto-klaar’ zijn.

Foto-klaar? De locaties schonen, bureaus reinigen en bijv. telefoon-, computerkabels weg werken. De modellen en locaties moeten er top uit zien.
Dat levert puike foto’s op, beelden die er toe doen en uw bedrijf op een mooie manier neerzet. Links boven een foto met wat ‘rommel’ om aan te geven hoe makkelijk we er aan wennen. De tassen, de kabels, etc.

Nieuwsgierig naar Jan Dekker Photo? Maak snel een afspraak en wie weet fotografeer ik binnenkort uw bedrijf.